Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 400 предварителни заявки за изложбата "Историческо величие" в сградата на "Телепол" /ВИДЕО/

Над 400 предварителни заявки за изложбата "Историческо величие" в сградата на "Телепол" /ВИДЕО/ Източник: Снимка: infoshumen.info

Видео

Шумен ще бъде първи домакин на уникалната изложба "Историческо величие", придружена с лекции и атрактивни демонстрации от 7 до 12 май. Както Инфо Шумен писа, фирма "Телепол" е партньор на създателите й. Националната агенция за сигурност предоставя безвъзмездно над 1200 кв.м. експозиционна площ от офис-сградата си на бул."Ришки проход" 193 в Шумен, каза управителят й Владислав Върбанов.
Над 400 билета са закупени предварително от посетители с интерес към българската история, каза управителят на "Историческо изкуство" Ангел Тодоров. Не само ценители от Шуменско, а и от Варна вече са резервирали дати за посещения. До 30 април билетите /10 лева на ден за възрастен и 5 лева за дете/ са на половин цена.
Гостите ще могат да разгледат над 40 художествени платна, запечатали силата и героизма на исторически събития и личности. Ще бъдат подредени и 30 внушителни статуи на владетели. Ценителите ще видят отблизо и пълни копия на Панагюрското златно съкровище, Боровското сребърно съкровище и най-старото т.нар. "Варненско злато". Всички експонати ще могат да бъдат поръчани и откупени. Цените на картините маслен принт са от 500 до 1 280 лв.
На 10 май, Денят на Шумен, регионалното дружество "Традиция" ще представи, като част от културния форум, два атрактивни спектакъла пред публика - "Създатели на българската държава" и "Средновековно растище", разказа Тодор Чешмеджиев, който е част екипа на "Телепол" и деен участник в исторически възстановки.
Шумен е първият град-домакин на изложбата, защото оттук започва България, обясняват организаторите. След това експонатите ще гостуват четири месеца в морски курорти. 

Видео: 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top