Шумен  8 °CПон, 27- ми Март
USD  1.82022 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Над 320 служители на МВР осигуряват охраната на изборите в Шуменско

Над 320 служители на МВР осигуряват охраната на изборите в Шуменско Източник: Инфо Шумен

Избори

Над 320 служители от структурните звена на МВР, изпълняващи задачи на територията на област Шумен ще осигурят охраната на изборните секции, обществения ред, реагирането на сигнали, охраната на изборните материали и пожарната безопасност преди началото на изборите за Народно събрание и до края на изборния ден на 2 октомври. 
 В охраната са включени служители на РДПБЗН- Шумен и дирекция “Жандармерия”.  По време на изборите полицейските служители ще бъдат разположени вън от секциите, като няма да допускат лица с поведение накърняващо добрите нрави, въоръжени и носещи предмети опасни за живота и здравето на гражданите. При необходимост и след постъпило искане от страна на председателя на секционната избирателна комисия служителите на МВР могат да окажат съдействие за възстановяване на реда в секцията.
 Освен охраната в секциите на разположение в областната дирекция в Шумен са  29 мобилни групи. Те ще следят за спокойствието на гражданите и за недопускане на нарушаване на обществения ред. Ще реагират и на подадени сигнали при нарушения на Изборния кодекс. Във всяка група са включени разследващи полицаи, служители на охранителна полиция и   криминалисти. Подвижните групи
 
В ОДМВР - Шумен и РУ -Шумен, Велики Преслав, Нови пазар и Каолиново са сформирани оперативни щабове, които са в постоянна връзка с Районната избирателна комисия, областната и общинските администрации, както и с всички институции на регионално ниво, ангажирани с изборния процес.
 Служители на сектор “Български документи за самоличност” към ОДМВР- Шумен ще окажат съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са загубили, повредили или личните им документи са с изтекъл срок или откраднати. Те ще имат възможност да подадат заявления и да получат удостоверение, което служи само и единствено да упражнят правото си на глас. Работното време днес е от 8:30 до 17: 30 часа, а в неделния ден от 08:30 до 19:30 часа.
 От началото на седмицата до днес в сектор „Български документи за самоличност” при ОДМВР- Шумен са издадени  15  удостоверения за гласуване на граждани, които са подали заявления за издаване на лична карта, а старата им е невалидна, изгубена или открадната.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Промяна в движението
Top