Шумен  21 °CНеделя, 5- ти Юли
USD  1.74254 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Мъж спаси дете, нападнато от куче

Мъж спаси дете, нападнато от куче Източник: Снимка: Фейсбук

Област

Голямо куче нападна 6-годишно дете на улицата в град Велики Преслав, спаси го мъж, който бил излязъл да се разходи близо до дома си. Ибрахим Хасан на 64 г. е героят за семейството на малкото момченце. Детето било нахапано по главата. Това сподели в социалните мрежи бащата с огромни благодарности към спасителя. За инцидента, станал в сряда към 20 часа вечерта, е сезирана полицията във Велики Преслав, както и Общината. И РУ-Велики Преслав, и кметството извършват проверка по случая. 
Според хора, видяли нападението, кучето приличало много на немска овчарка. Според тях, то е безпризорно и обикаля улиците, но проверка ще изясни фактите.

Малкият е извадил голям късмет, установил рентгенов преглед. Раната на главата му е обработена, поставена е и инжекция за тетанус.
Момченцето обича животните. Родителите се надяват стреса от нападението да отшуми бързо. Ако се докаже, че кучето е безпризорно, случая е още един повод общината да вземе бързи мерки за ограничаване на лаещите по улиците на старата столица.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top