Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Моника уши шуменска колекция благотворително

Моника уши шуменска колекция благотворително Източник: Снимки: Фейсбук

Шумен

Моника Господинова живее в столицата, облича с тоалетите си известни личности, но ако я попипитате откъде е, ще отговори гордо - "От Шумен!" Нищо, че тук е живяла и учила само до първи клас в ОУ"Д-р Петър Берон". И днес градът е голямото й вдъхновение, а на 12 април представя грандиозно модно ревю "Песента на розата" с благотворителна цел. Всички събрани средства от куверти /5 или 25 лв. на човек/ ще отидат при сдужение "Сияйна зора" в полза на Националния конкурс "Неоткрити, красиви надежди" за хора с ментални увреждания. Моника е журирала почти всички негови издания.

15 тоалета, създадени специално за шуменската публика, ще видят гостите на ревюто. Ще ги представят ученици от Математическа гимназия “Нанчо Попович”. Роклите-уникати са подходящи и за абитуриентски балове. Всичко от обувките до обеците на манекенките е от талантливите ръце на Моника и ще може да се закупи благотворително. В марката MGrieL ще бъдат облечени и трите изпълнителки на сцената на модния спектакъл - Даниела Вичева, хорист, Славея от "Гласът на България" и Розата на вечерта - Цвети Радойчева.

Гостите ще могат да участват и в благотворителен търг - освен за накити, чанта, чифт рисувани обувки, тоалет-уникат и три ваучера, гостите ще могат да наддават и за картина, рисувана от Моника. Дизайнерката е завършила "живопис" в Художествента академия и повечето от тоалетите й са картини, рисувани от нея.

Физическият проблем, който има, не я ограничава да създава чудеса, а я прави абсолютен пример, че няма невъзможни неща.
Моника обожава да шие дрехи според излъчването на човека, а не робувайки на модата. Все пак обяснява, че в момента линията е максимално изчистена с подчертан женски силует - прибрана горна част, тип корсет и обемна долна, примерно от тюл. Цепките не са излизали от мода. Цветовете тази година са земните: тъмнозелено, златисто, горчица, нюансите на оранжевото... Никога обаче, не би предложила актуален цвят за годината на клиентка, ако цветовият анализ показва, че той не е за нея. Важното е дрехите да изразяват хората, казва тя. Съветва и абитуриентките да се запитат как се чувстват в даден нюанс и тогава да заложат на него.
Не фаворизира своето творчество и самата тя често е облечена в дрехи на други таланти. "Харесва ми да нося творбите на другите, така, както харесвам да виждам, че другите носят моите", смее се Моника. Очаква родният й Шумен да й отвърне със същата обич, каквато тя изпитва към града и хората му.

Модният спектакъл е на 12 април от 18:30 часа в хотел "Шумен", за резервации 0893 349 201. 
 
 
 


Прочетете също
Top