Шумен  14 °CПон, 23- ти Май
USD  1.84913 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Младежкият дом обявява конкурс за стихотворение и есе на тема „Любовта е...“

Младежкият дом обявява конкурс за стихотворение и есе на тема „Любовта е...“ Източник: Община Шумен

Култура

Регионален конкурс за стихотворение и есе на тема „Любовта е...“, посветен на месец февруари, организира Общинският младежки дом в Шумен. Той е предназначен за ученици от 5 до 12 клас, като идеята е да се провокира творческото мислене на младите хора и да им се даде възможност да изразят своите мисли, усещания и впечатления за любовта. Конкурсът ще се проведе в два раздела, като първият е за есе, а вторият – за стихотворение. Във всеки раздел участниците ще бъдат разпределени в две възрастови групи: I група – ученици от 5 до 7 клас и II група – ученици от 8 до 12 клас. 
В категорията за есе текстовете не трябва да надвишават обем от 2 страници. В категорията за стихотворение авторите могат да изпратят до 2 свои творби, но те не бива да бъдат по-дълги от една страница. Текстовете за участие се изпращат на имейл адрес: lubovtae1@abv.bg или в хартиен вариант на адрес: гр. Шумен, ул. „Съединение“ №105 - Общински младежки дом. Всички творби трябва да съдържат име и фамилия на автора, клас, училище, както и адрес и телефон за връзка. Крайният срок за изпращане на есетата и стихотворенията е 28 февруари 2022 г.
Произведенията ще бъдат разгледани и оценени от жури в състав: председател проф. д-р Живко Жечев, преподавател в ШУ „Еп. Константин Преславски“ и членове Антонин Горчев, поет и председател на Дружеството на писателите в Шумен и Стилиян Стоянов от Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Победителите ще бъдат обявени до 11 март 2022 г. Допълнителна информация може да се получи на телефон 054/ 800 304.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top