Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков посети Община Шумен

Министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков посети Община Шумен Източник: Община Шумен

Шумен

В Световния ден на книгата, кметът проф. Христо Христов и екипът му посрещнаха служебния министър на образованието и науката проф. Цоков на кратка работна визита в Община Шумен. Това съобщиха от пресцентъра на институцията.
Ръководството на Общината коментира част от проблемите на училищното и предучилищното образование, като акцентираха върху възстановяване на Спортното училище или поне на спортни паралелки в съществуващите училища, както и ревизия на стандартите за педагогически и помощен персонал в детските градини, особено за деца със специални образователни потребности. Едносменния режим на работа на училищата и оптимизацията на броя на детските градини бяха сред дискутираните теми.
Проф. Цоков насърчи усилията на общинската администрация за въвеждане на едносменен режим за всички училища, прие предложенията за промяна на законовата уредба, особено в частта за мандатност на директорите на училища и детски градини. Министърът посъветва ресорните специалисти да бъдат в пряка връзка с експертите на Министерството на образованието и науката, за да получават навременна информация за откриващи се програми за финансиране, както и за текущи промени във нормативната уредба и стандартите.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top