Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Международна конференция „Детската градина и уменията на 21 век“ ще се проведе Шумен

Международна конференция „Детската градина и уменията на 21 век“ ще се проведе Шумен Източник: Община Шумен

Шумен

Шумен ще бъде домакин на Международна научно-практическа конференция „Детската градина и уменията на 21 век“. Това съобщиха от пресцентъра на Община Шумен. Форумът, който ще премине под патронажа на кмета на община Шумен проф. Христо Христов, започва утре и ще се проведе в два дни.
Гости от Гърция, Естония, Латвия, Литва, Испания, Португалия и Турция, както и участници от страна ще представят 69 доклада, които са публикувани в специален сборник и ще бъдат презентирани по време на конференцията.
Форумът ще бъде открит в 14.00 ч. утре в Аулата на Ректората на Шуменския университет „Епископ Константин Преславски“, където в първата пленарна сесия ще бъдат представени четири доклада.
През втория ден конференцията ще работи в три секции по проблемни области и сесиите ще се състоят в Грандхотел „Шумен”. Конференцията ще бъде закрита в следобедните часове на 11 април.
В съпътстващата програма на 10 април от 9.00 ч. на сцената на Общинския младежки дом ще се проведе XII Международен фестивал по приказки на класиците Братя Грим, организиран от ДГ „Братя Грим“. От 17.00 ч. на сцената на Драматично-кукления театър „Васил Друмев“ гостите на конференцията ще присъстват на заключителния концерт-спектакъл „Шестимата слуги“, с който децата от ДГ „Братя Грим“ ще закрият Международния театрален фестивал по приказки на класиците.
Организатори са Община Шумен, Шуменският университет „Епископ Константин Преславски“, обучителен център „ЕвроПро“ ООД и детските градини: „Пчелица“, „Братя Грим“ и „Светулка“.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top