Шумен  16 °CПетък, 5- ти Юни
USD  1.73852 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

МБАЛ Шумен получава респиратор от SMS-кампания

МБАЛ Шумен получава респиратор от SMS-кампания Източник: Снимка Инфо Шумен

Област

За областните болници в Монтана, Силистра и Шумен ще бъде закупен по един респиратор, от какъвто лечебните заведения се нуждаят, за да осигурят в максимална степен адекватна медицинска помощ на пациенти с COVID-19. Това съобщават днес от Министерство на здравеопазването и уточняват, че апаратурата ще бъде доставена най-късно в началото на м.май. Средствата за нея са осигурени от постъпилите до момента дарения чрез изпращане на SMS-и с текст DMS SOLIDARNOST на кратък номер 17 777 за трите мобилни оператора в България. 
До момента събраната сума чрез DMS SOLIDARNOST възлиза на малко над 125 хил. лв.
Със средствата, постъпили по тази сметка, се планира да бъдат закупени необходима на лекарите специализирана медицинска апаратура и техника, лични предпазни средства с най-висок защитен клас, както и всичко друго, от което спешно се нуждаят болниците в условията на разпространяващата се коронавирусна инфекция.
МЗ информира още, че от  30 март на интернет страницата на Министерството на здравеопазването се публикувана справка за всички дарители и постъпили средства по дарителската сметка, която е открита в подкрепа на лечебните заведения, обслужващи пациенти с COVID-19. От 17 март до 27 март набраната по тази сметка сума възлиза на 1 920 346 лева.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Top