Шумен  13 °CСъбота, 25- ти Май
USD  1.75584 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Маргарита Хранова открива конкурс на таланти в Шумен

Маргарита Хранова открива конкурс на таланти в Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Обичаната българска певица Маргарита Хранова ще открие в събота Националния конкурс “Децата на България пеят, танцуват, рисуват” в Шумен. Символичният старт ще бъде даден в залата на община Шумен в 10,30 часа. Иначе поп-примата е председател на журито в раздел "музика" - поп и джаз пеене, съобщиха организаторите от СУ "Сава Доброплодни". Хранова се отзова с голямо желание на поканата ни, ще гостува два дни, каза за Инфо Шумен директорът на училището Албена Иванова.
12-то издание на фестивала, който стартира преди години като регионален, но вече събира участници от цяла България, ще събере повече от 600 талантливи деца. През целия съботен ден, а и в неделя Шумен ще бъде сцена за тяхната изява. Учениците ще се надпреварват в пет зали в града - освен в общината, в Младежкия дом, в РБ "Ст.Чилингиров", НЧ "Добри Войников" и в къща-музей "П.Владигеров". Навсякъде е обявен вход свободен за публиката. Освен по музика, децата ще покажат уменията си по надиграване и изобразително изкуство. В последната категория вече са получени 270 рисунки по темата "Възрожденският Шумен", каза преподавателят Деница Спасова. 40 са индивидуалните награди, още 4 са колективните, които ще бъдат връчени в изложбената зала на библиотеката.
Община Шумен подкрепя конкурса и кметът Любомир Христов ще връчи парични премии на най-изявените творци. Три специални награди - звукозапис в Радио Шумен ще спечелят и най-добрите музиканти.


Прочетете също
Top