Шумен  14 °CВторник, 18- ти Февруари
USD  1.8051 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Манолова: Ще следя отблизо ситуацията около завода за отпадъци

Манолова: Ще следя отблизо ситуацията около завода за отпадъци Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Мая Манолова се срещна днес с инициативния комитет, сформиран след заявените намерения за изграждане на завод за преработка на битови отпадъци в кв. "Дивдядово", в качеството си на лидер на гражданско сдружение "Изправи се". "Не съм оптимист за съдбата на инвестиционното намерение", обяви тя пред журналисти след срещата. И подчерта, че това й становище се подхранва още повече от тайнствеността, с която е обвито намерението до момента. Реално няма подадено инвестиционно намерение в РИОСВ и МОСВ, за да имаме конкретна информация. Би следвало да има ОВОС и искане  за комплексно разрешително. Трябва да има пълни гаранции за чистотата на околната среда и въздуха. Тази фирма се води с капитал от 100 лева, не е развивала дейност, регистрирана е в с.Лозен,  с немски инвеститори и българин в управителния орган. Трябва да има гаранции за околната среда и да бъдат убедени гражданите, че това ще е безопасно, каза Манолова.
Манолова заяви, че е провела среща и с кмета Любомир Христов, който я уверил, че ще има пълна прозрачност при реализиране на изграждането на завода.
Манолова дикларира, че нейното движение ще следи отблизо ситуацията, а целта й е да гарантира законност.
Манолова коментира и горещата тема за водата в Шумен: "Предстои проблем със снабдяването на шуменци с вода от яз. "Тича" - четири ръкава са пресъхнали. Ще алармираме за състоянието на язовир "Тича", защото когато е навреме, може да се предотврати ситуация като в Перник".
Инфо Шумен
 


Прочетете също
Top