Шумен  14 °CСъбота, 30- ти Май
USD  1.75631 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Майка и съпруга се задушиха край покойник при пожар от свещи /обновена/

Майка и съпруга се задушиха край покойник при пожар от свещи /обновена/ Източник: Снимка Инфо Шумен

Шумен

Две жени - майка и съпруга на покойник са се задушили в апартамент в Шумен тази нощ към 03 часа. Пожарът в жилището на ул."Цар Освободител" е тръгнал от свещите, запалени за починал мъж. Инфо Шумен научи, че той е бил оставен за поклонение в жилището, а през нощта в стаята с ковчега не е имало никой.
Жертвите са на 98 и 76 г. и са били в съседно помещение. От полицията по-късно уточниха, че те са майка и дъщеря, и се падат съпруга и тъща на починалия мъж Крум.

Засегнати са били две стаи от апартамента, а при пристигане на място огнеборци са евакуирали и живеещите от горните 4-ти и 5-ти етаж. Използвана е стълба, каза началникът на пожарната служба в Шумен комисар Иван Иванов. Инфо Шумен научи, че около 20 души са били изведени от апартаментите им, а на място е имало линейка и медици, които са помагали на обгазените.


Днес близки на опечаленото семейство идваха с цветя към блока за погребение, а съседите ги посрещаха с ужас: "Няма никой и тримата изгоряха".
Сред потърпевшите е Радка Василева, която първа усетила пламъците в блока. Тя позвънила на съседката си от третия етаж: "Мимо, какво става у вас, я попитах, а та ми крещи какво искам от нея". Близките на починалия не са усещали запалването в съседната стая, но явно при отваряне на вратата са разпалили огъня от свещите, а това се е оказало фатално за тях. Двете жертви са били болни и трудно подвижни, 98-годишната дори била на легло. Семейството имало дъщеря в Канада. Има нанесени щети по няколко апартамента, а в петък хората се питаха кой ще им помогне за ремонтите посред зима.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top