Шумен  21 °CПетък, 18- ти Окт.
USD  1.75995 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Любомир Христов в Браила

Любомир Христов в Браила Източник: Община Шумен

Шумен

Официална делегация от Шумен посети Браила през миналата седмица по покана на кмета на побратимения румънския град Виорел Мариан Драгомир, информираха от пресцентър на Общината. В делегацията, водена от кмета Любомир Христов бяха включени Татяна Костова - заместник-кмет по финансовите въпроси, и Деница Спасова - общински съветник. Представителите на община Шумен присъстваха на тържествения парад на румънския речен военен флот, чийто празник съвпада с празника на града.

В празненствата под надслов „Дни на Браила“ се включиха и самодейците от Фолклорен ансамбъл „Лудоселци“ към НЧ „Развитие - 1897“-Дибич, които участваха и в заключителния концерт. В голямата конферентна зала на театър „Мария Филоти“, където бяха посрещнати официалните гости, бе подредена изложбата „Моят град“ - картини, рисувани от ученици от СУ „Сава Доброплодни“, възпитаници на Деница Спасова.
„Браила е град, за който всяко българско дете научава още в училищната класна стая. Лично аз обаче сега разбирам, защо нашите емигранти са се установявали в Браила. Защото усещам онова гостоприемство, благодарение на което именно в Браила са се случили ред значими събития от възрожденската ни история. От името на целия български народ - благодаря!“, каза в обръщението към румънския си колега кметът на Шумен Любомир Христов.
Делегацията поднесе цветя пред бюста на Христо Ботев и посети българската църква в Браила, чийто ремонт е пред завършване. По време на гостуването на кмета Виорел Мариан Драгомир през май в Шумен Любомир Христов постави въпроса за течащата реставрация на храма. В резултат от бюджета на Браила бяха отпуснати допълнителни средства, с което общата сума за ремонта надхвърли 40 000 евро.
 
 


Прочетете също
Фото 17.10.2019 г. 11:07:25 ч.
Top