Шумен  7 °CСъбота, 6- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Любомир Христов: Очаквам ГЕРБ отново да бъде водеща партия на тези избори

Любомир Христов: Очаквам ГЕРБ отново да бъде водеща партия на тези избори Източник: ПП ГЕРБ

Политика

Любомир Христов е роден в Шумен през 1954 г. Завършва Висшето народно военно артилерийско училище. От 1974 г. до 1990 г. е в системата на МО, а от 1990 г. до 2005 г. и от 2010 г. до 2013 г. в МВР. От 2005 г. до 2009 г. се занимава с частен бизнес. Народен представител в 42-то и 43-то Народно събрание. Кмет на община Шумен от 2015 г. Областен председател на ПП ГЕРБ в Шумен. Семеен, с две деца.
Във връзка с предстоящите парламентарни избори "Инфо Шумен" му зададе няколко въпроса. 
 
Г-н Христов, отминалата тежка и неприятна 2020 година бе белязана от пандемията КОВИД -19. Как  извънредната обстановка и ограниченията, свързани с нея, се отразиха върху работата на местните структури на ГЕРБ?

Пандемията и ограниченията безспорно рефлектираха не само върху живота на всеки отделен човек, но и върху работата на структурите на ГЕРБ и партийния живот. Спазвайки предписанията на здравните власти, трябваше да ограничим непосредствените срещи с хората по места и да контактуваме повече по електронен път, по телефоните. Мога да гарантирам обаче, че в организационно отношение сме в добра кондиция и се готвим за изборите на 4 април с нагласата да постигнем пореден успех. Независимо от всички ограничения все пак проведохме срещи с всички председатели и с ръководствата на общинските структури, както и с МГЕРБ, ЖГЕРБ, също и с  регионалното ръководство за Североизточна България. Да, в момента публичните прояви са по-малко с оглед на тази ситуация, но както казах, партийният живот си тече нормално с поглед към предстоящите избори. 

Похвалете местната дейност на ръководената от Вас партия. Какво свършихте, какво променихте и как ще продължите напред? 

Само за последната година областната структура на ГЕРБ се е увеличила със 100 души. Сред новоприетите членове има хора от всички възрасти. Фактът, че редиците на ПП ГЕРБ растат, е основание да вярваме, че вървим в правилната посока. Това говори и за активната работа на местните структури, за амбицията на нашите членове да привличат съмишленици, да намират подкрепа сред различни слоеве в обществото за реализиране на политиките на партията за развитие на страната ни. Само няколко примера бих искал да посоча. Едва ли има човек, който би оспорил, че през последните пет години в Шумен бяха завършени изоставени с десетилетия проекти. Един от тях е старческият дом. Настанените там възрастни хора живеят при многократно по-добри условия в сравнение с порутените и дори опасни сгради, в които бяха настанени преди това. Завършихме пречиствателната станция за отпадъчни води, която се строи също няколко десетилетия. Благодарение на бързата реакция на кметския екип спасихме проекта и успяхме да фазираме неговото изпълнение. Десет години след създаването на Индустриалния парк най-после в него може да се види оживление. Само за четири години новите инвеститори там са повече от 20. Предишните ръководства имаха шанса да започнат изграждането на пречиствателна станция за питейни води, но го проиграха. Започна при управлението на ГЕРБ. Днес строежът върви с ускорени темпове и се надявам до две години да завърши заедно с изграждането на нов водопровод. Вие спомняте ли си, откога се говори за това, че магистралният водопровод е буквално на решето, но досега нищо не беше направено. Строи се автомагистрала „Хемус“ – изключително важно за нашия район и за цяла Североизточна България съоръжение. Само за тази година държавата ни отпусна близо 9 млн. лв. за модернизиране на спортната инфраструктура в града. Ето това и още много други неща се промениха през последните години в Шумен и ние искаме да продължим развитието на общината. Да продължим развитието и на целия регион – припомнете си колко средства получиха и другите общини без значение как са оцветени партийно техните ръководства. 

На 4 април са насрочени парламентарните избори. Каква е готовността на ръководената от Вас организация за тези избори?

Готвим се за изборите, разбира се. В момента текат номинациите за депутатската листа. Всеки редови член може да направи до три предложения, да ги представи лично или по електронен път. Това трябва да стане до 8 февруари. След това областното ръководство ще обобщи резултатите и ще ги представи на Изпълнителната комисия. 
ПП ГЕРБ през изминалите години е доказала не еднократно, че е готова да участва в избори било то извънредни или редовни. Подхождаме изключително сериозно към предстоящия парламентарен вот. Тези избори са наистина безпрецедентни, защото ще се проведат в епидемична обстановка, която от своя страна изисква да се предприемат куп мерки за безопасността на здравето на хората. Ще се организираме така, както го изискват от нас съответните държавни институции и нормативни документи.

В какво се целите и какво очаквате да се случи след 4 април 2021г?

Очакваме ПП ГЕРБ отново да бъде водещата партия на тези избори и да оправдаем очакванията на нашите избиратели. Очаквам след 4 април да се сформира правителство преимуществено от ПП ГЕРБ, защото ние сме единствената партия за последното десетилетие, която е доказала на практика, че може да решава проблемите на хората и успешно да управлява държавата.
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top