Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Любомир Христов награди лауреатите на Осмия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Любомир Христов награди лауреатите на Осмия национален конкурс „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“

Шумен

Народният хор към СУ „Сава Доброплодни“ с ръководител Веселка Антонова, който спечели наградата на кмета на Шумен в направлението за народна музика, и Михаил Методиев, възпитаник на СУ „Сава Доброплодни“ с преподавател Деница Спасова, отличен със специалната награда на кмета в направлението за изобразително изкуство получиха днес грамоти и плакети от кмета Любомир Христов. 
Общо пет награди на кмета се присъждат в конкурса „Децата на България пеят, танцуват, рисуват“. Наградате на кмета в направление „Надиграване“  е за ТА „Българче“ от Варна.Носители на другите две отличия в направленията за класическа и популярна музика са дуото Теодор Димитров (флейта) и Кристиян Ангелов (пиано) от СУИ „Проф. Веселин Стоянов“, Русе и Ралица Ганева от Попово. Техните награди са изпратени по куриер, тъй като представянето им приключи по-рано.
Кметът поздрави учeниците за отличното представяне. „Трябва да сте горди от успеха си, защото през годините конкурсът се утвърди като един от най-авторитетните в страната. Броят на желаещите да се включат е показателен за неговото значение и престиж. Радвам се, че сред толкова много участници – близо 1000 от цялата страна, точно вие сте заслужили тези награди във вашите направления. Поздравявам и вашите учители, без които нямаше да постигнете тези резултати. Винаги съм знаел, че в Шумен има много талантливи деца и млади хора, които се занимават с музика, изобразително, танцово и театрално изкуство – бъдещи художници, певци, танцьори, инструменталисти. Бъдете последователни, развивайте таланта си и покорявайте все по-високи върхове“, им пожела Христов.
С оглед на големия интерес към конкурса организаторите имат амбицията да го превърнат в международен.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top