Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Красимир Костов: Тренировъчната база ще е достъпна за всички, създаваме ПФК "Шумен"

Красимир Костов: Тренировъчната база ще е достъпна за всички, създаваме ПФК "Шумен"

Избори

Един от приоритетите, заложени в нашата Програма, е да създадем условия за развитието на общоградски юношески спортни първенства по футбол, бокс, борба, щанги, лека атлетика - това обяви кандидатът за кмет Красимир Костов, който с група съветници се срещна със спортистите и треньорът на боксов клуб „Шумен груп“. Треньорът Ивалин Иванов сподели, че най–големият проблем на детско – юношеския спорт е, че от 9 треньори в УШС „Хан Крум“, четирима са в пенсионна възраст, а няма млади кадри. Те искат съдействие техният вид спорт да влезе в УСШ, защото има интерес към него от юношите на Шумен.

Другият основен проблем пред спортните клубове е високият наем, който трябва да плащат, за да тренират в зала „Младост“ или „Арена“. Ще направя така, че общината преференциално да финансира 6 от спортовете, в които Шумен има традиции: футбол, бокс, борба, хандбал, волейбол, баскетбол и ще направим тренировъчната база в града достъпна за всички, каза Красимир Костов.

Ще ремонтираме спортните зали „Младост“  и „Плиска“, като ще разширим седалищната част в зала „Младост“ и ще извършим основен ремонт на съблекалните. Ще реализираме чрез проект изграждането на спортен салон в НУ „Княз Борис I“, както ще ремонтираме и трибунната част на Ученическия салон.
Другите проекти, по които ще работим са: възстановяване на общинската собственост върху шуменското Летище и възраждане на  безмоторното летене, както и аероклуб „Шумен“.
Създаване на Професионален футболен клуб „Шумен“.
Организиране на състезания с електрически тротинетки и електрически скейтбордове.

Идеите ни са реализируеми, защото имаме управленски опит, знаем проблемите, няма да търсим грешките, а ще вървим към тяхното отстраняване и развитие на спорта, допълни Костов.
Пресцентър ПП "Български социалдемократи"
 
 


Прочетете също
Top