Шумен  1 °CПон, 11- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Красимир Костов: "Ще работим за безплатни детски градини и преоборудване на болниците"

Красимир Костов: "Ще работим за безплатни детски градини и преоборудване на болниците"

Избори

Идеите, залегнали в нашата програма са насочени към хората, ние ще се отнасяме с грижа към тях, защото ОБИЧАМЕ ШУМЕН.

Основното, за което ще работим, е да се спре закриването на училища и детски градини в община Шумен, а там където има нужда ще работим за разкриването на нови. Шумен може да се гордее с образователната си система, но тя трябва да се развива. Трябва да има единна политика между общината, Регионалното управление на образованието и ръководствата на училищата и да се работи в посока внедряване на нови дигитални технологии и да се усъвършенства учебният процес.
Ще намерим ресурс да премахнем таксите за детските градини и детските ясли, така ще облекчим семейния бюджет и ще подпомогнем всяко домакинство.
Шумен излъчва култура и ще работим в посока той отново да стане един от водещите културни центрове на България. Разработили сме проект, чрез който Летният театър да се превърне в Музикалния дом на Шумен със 1500 седящи места и резонансна сцена. С Веселин Лечев работим по проект за създаване на оркестър от 101 устни хармоники.
Ще въведем и практиката общината да финансира поставянето на пиеси от български класически автори, които да се играят и извън основна сцена. Предвиждаме да се създаде „културен чек“ за пенсионерите и младежите до 18 години, с които ще могат да се посещават до 6 безплатни театрални постановки и 6 концерта. По този начин идеите за развитие на културата ще се превърнат и в идеи за ползване от жителите на община Шумен. Имаме идеи да се организира Фестивал на циганските ансамбли и да се усъвършенства импресарската дейност на общината с цел довеждане на шуменска сцена пиеси, концерти от столицата.
По време на моето управление в Областният онкологичен диспансер бяха инвестирани чрез европроекти 17 000 000 лв. и той се превърна в най – добрия в България. Ще продължим тази посока и чрез европроекти ще преоборудваме общинските лечебни заведения. Ще създадем партньорства с лечебни заведения от София на базата, на които техни екипи ще гостуват в Шумен и ще консултират пациенти. Трябва да се въведе договорното начало за млади лекари и специалисти по здравни грижи. Разработваме конкретен план за превръщането на неизползваемите сгради на бившия Кожен диспансер и Общинската болница в социални заведения. Ще предприемем и решителна промяна в обема на дейностите на ДКЦ с нови договорни партньори.
Пресцентър на ПП "Български социалдемократи"
 
 


Прочетете също
Top