Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Красимир Костов: Подписахме споразумение, пенсионерските клубове с място в местната власт

Красимир Костов: Подписахме споразумение, пенсионерските клубове с място в местната власт

Избори

Пенсионерските клубове трябва да заемат своето място в местното самоуправление и това го гарантираме чрез подписване на Рамково споразумение между мен, като кандидат за кмет и Сдружението "Съюз на пенсионерите 2004 - Шумен". Това заяви днес след среща с организацията Красимир Костов, кандидат за трети мандат.

На територията на общината има 250 пенсионерски клуба. В тях трябва да се подобрят условията, да се приеме правилник за дейността им, да се разширят параметрите на предлаганите от общината социални услуги, които се отнасят до възрастните хора. Тези и още 9 мерки залегнаха в Споразумение след дискусия между Костов и членове на Съюза на пенсионерите в Шумен. Четирима негови представители са в кандидат-съветническата листата на ПП "Български социалдемократи" и коалиционните партньори, и това ще гарантира изпълнението на поетите ангажименти. 

РАМКОВО СПОРАЗУМЕНИЕ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО
между кандидата за кмет от ПП "Български социалдемократи" и Сдружение "Съюз на пенсионерите 2004 - Шумен"
Двете страни ще си сътрудничат ефективно за постигането на конкретни резултати в следните приоритетни области:
1.Гарантирано бюджетно подпомагане дейностите на структурите на Сдружението в Шумен
2.Извършване на ремонти на клубната база на структурите на Сдружението в Шумен по предварително утвърдена програма. 2020 г.
3.Приемане на Общинска Наредба за организацията и дейността на клубовете на пенсионерите в Община Шумен: сформиране ръководства на Клубовете на пенсионера; правила за провеждането на дейност в клубовете; правила за работата на клубовете с други структури на гражданското общества в Шумен. 2020 г.
4.Поддържане и развитие на проектите, свързани с предлагане на социални услуги за възрастните хора на територията на Община Шумен. Съвместно разработване на европейски проекти и съвместни ръководства за управление на спечелените европейски проекти     
5.Въвеждане на практиката за осигуряване ежегодно на 7-дневна почивка на море през месеците май и юни на пенсионерите от община Шумен в рамките на мандата
6.Въвеждане и развитие на ПРОЕКТ "КУЛТУРЕН ЧЕК ЗА ПЕНСИОНЕРА". Той ще гарантира безплатно посещение през годината на 6 театрални постановки, 3 симфонични концерта, 6 значими читалищни мероприятия, 6 общоселски празника в общината, 6 общоградски спортни мероприятия. 2021г.                                                          
7.Безплатно пътуване на пенсионерите по съоръженията на проекта "ШУМЕНСКО МЕТРО".      
8.Намаляване цената на водата с 20% в годините 2021, 2022, 2023 г.
9.Намаляване на такса смет с 15% на година в годините 2022 и 2023 г.
10.Въвеждане на оптимизирана схема на градски и междуселищен транспорт в Община Шумен и осъществяване на връзка 2 пъти дневно на всяко населено място с града от 2021 г.
11.Въвеждане и развитие на гео-термалния резервоар под град Шумен: 1.РАЗВИТИЕ НА КОМПЛЕКСИ ЗА МИНЕРАЛНО ЛЕЧЕНИЕ 2.РАЗВИТИЕ НА ОРАНЖЕРИЙНО ПРОИЗВОДСТВО; 3.ОРГАНИЗИРАНЕ НА ДЕЦЕНТРАЛИЗИРАНО ТОПЛОСНАБДЯВАНЕ ПО КВАРТАЛИ 
12.Въвеждане и развитие на ПРОЕКТ "НЕОТМЕНИМ ОБЩИНСКИ БАЗОВ ДОХОД". 2022г.
Пресцентър ПП "Български социалдемократи"
 
 
 


Прочетете също
Top