Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Красимир Костов: Намаляваме такса смет с по 15% годишно

Красимир Костов: Намаляваме такса смет с по 15% годишно

Избори

През 2022 и 2023 г. ще намалим такса смет с по 15% на година, а до края на мандата такса смет ще отпадне. Това е едно от 5–те неща, които ще се случат за първи път в България и именно нашата община ще ги реализира първа – каза на среща с жители на село Велино кандидат-кметът Красимир Костов. Ще създадем Общинско предприятие за сметосъбиране и преработка и ще организираме от 2021 г. сметосъбирането да става по квартали. Това ще доведе намаляване на разходите за тази услуга, а оттам и намаляването на такса смет.

Община Шумен ще бъде и първата община в България, която ще въведе „неотменим общински базов доход“. Това ще стане, след като увеличим приходите от общинска собственост от 0,03 лв., колкото са към момента, до 0,30 лв. от 1 лв. общинска собственост. Събраната сума годишно ще се разпределя между хората, включени в програмата, което ще става на доброволен принцип.

Хората, живеещи в част от селата на общината поставиха въпроси свързани с осъществяването на транспортни връзки с централния град, асфалтирането на улиците, водоснабдяването и канализацията, подпомагане на читалищната дейност, развитие на икономиката в селата.
Всички тези въпроси са намери решение в моята управленска програма – заяви Красимир Костов. Има изготвени проекти за водоснабдяването на 7 от големите села в общината, ще бъде подменена водопреносната мрежа и изградена канализация, там където е нужно.

Ще се преасфалтират поне 3 от главните пътни артерии на всяко село и ще бъде осъществена транспортна връзка поне два пъти дневно с Шумен. Ще се създаде Общинско предприятие по земеделие, което да развие структури по селата и така да спомогне за икономическото развитие на селото в тази област.
Само така, докосвайки се и разговаряйки с хората, могат да се разберат истинските им проблеми и тези, които трябва да намерят своето решение приоритетно. Ние и моят екип сме хора професионалисти, разпознаваеми, от различни партии, но обединени в името на Шумен и за това ви предлагаме проекти, които са разработени последните 2 години и готови за реализация. Ние няма да критикуваме опонентите си и да им търсим грешки, ние ще си гледаме работата, защото можем и знаем как.
Подкрепете ни на 27 октомври с номер 61 за бъдещето на Шумен!
Пресцентър ПП "Български социалдемократи"
 
 


Прочетете също
Top