Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Красимир Костов: Аз и моят екип ще работим за създаване на по–добри условия и качество на живот за жителите на община Шумен

Красимир Костов: Аз и моят екип ще работим за създаване на по–добри условия и качество на живот за жителите на община Шумен

Избори

Ще подобрим качеството на живот на жителите в общината, когато решим едни от най – важните проблеми: този с цената и качеството на питейната вода и с подобряването на инфраструктурата.
По време на моето управление бяха инвестирани над 140 000 000 лв. във водния цикъл и бяха разработени проекти за ремонт на довеждащия водопровод и изграждане на санитарно – охранителната зона на язовир „Тича“ и бе договорено финансиране с МРРБ, но не се случи. Сега, по време на новия мандат, ще го направим. Както и изграждане на Пречиствателна станция за питейни води.
Разработили сме и 7 проекта за обновление на водопреносната мрежа по селата, която е още от времето на социализма. И след това ще преасфалтираме поне 3 от основните пътни артерии във всяко село.
Най – острият проблем в Шумен е паркирането и връзката север – юг. В това направление сме разработили 3 проекта: пробив под Търговския дом и под Областна управа, като отдолу ще бъдат обособени паркоместа и изграждане на шуменската тангента, път, който ще изведе товарния транспорт извън Шумен и ще спомогне за разрастването на града във вилната зона.
Предвиждаме да изградим и 100 общински жилища в този район.
Ще създадем и Общинско предприятие по транспорт на базата на публично – частното партньорство, което ще улесни реализация всяко населено място да има връзка с главния общински център поне два пъти дневно.
Ще работим и по посока таксите, които държавата изисква от таксиметровите шофьори да бъдат сведени до минимум и да се изплащат на вноски.
Това е част от програмата на Красимир Костов и неговият екип, която ще бъде представена по време на предстоящите срещи с жителите на общината.
Пресцентър ПП "Български социалдемократи"
 
 


Прочетете също
Top