Шумен  -2 °CНеделя, 10- ти Декември
USD  1.81482 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Конкурс за най-четящи деца "Най-голям приятел на книгите"

Конкурс за най-четящи деца "Най-голям приятел на книгите" Източник: РБ "Стилян Чилингиров"

Култура

Като част от съвместната си работа по образованието и възпитанието на подрастващите II ОУ „Д-р Петър Берон” и Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” обявяват конкурс за най-четящи деца под наслов „Най-голям приятел на книгите”. Конкурсът е за учениците от първи до четвърти клас на II ОУ „Д-р Петър Берон”, а изискванията към участниците са заетите от библиотеката и прочетени книги да бъдат преразказани със страничка в личния читателски дневник на ученика.
Обявеният на 1 ноември, в Деня на народните будители, конкурс ще приключи на 11 май, Ден на Светите равноапостоли и просветители Кирил и Методий, Ден на Шумен и професионален празник на библиотечните и информационни служители. За най-големите приятели на книгите II ОУ „Д-р Петър Берон” осигурява подаръчни ваучери на стойност 300 лв за първо място, 200 лв за второ и 100 лв за трето място.

Успоредно с конкурсната инициатива продължава и иновативното съвместно начинание на двете институции „Учим един ден в месеца в Регионалната библиотека”. В рамките на инициативата всеки клас от начален етап на образование на шуменското училище един ден в месеца провежда учебните си занятия в оборудваната класна стая в библиотеката. Идеята е децата в още по-голяма степен да се докоснат до света на книгата и да обикнат библиотеката като приятно място за четене, а също и за творчески занимания и игри.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top