Шумен  7 °CСъбота, 6- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Концертът на духовия оркестър ще се проведе при спазване на мерките за безопасност

Концертът на духовия оркестър ще се проведе при спазване на мерките за безопасност Източник: Инфо Шумен

Култура

Във връзка с провеждането на юбилейния концерт на Градския духов оркестър „Михаил Биков“ организаторите отправят молба към гражданите, които ще бъдат част от публиката, да носят лични предпазни средства – защитни маски за лице. Входът е свободен.
Напомняме, че събитието ще се състои тази събота, на 10 октомври, от 18.30 часа в зала „Арена Шумен“. Създадена е необходимата организация за безопасност. Предвидени са два входа и два изхода на партера от южната страна на залата, където ще бъдат поставени и дезинфектанти. За публиката са осигурени 800 седящи места съгласно изискването за използване на 50% от общия капацитет. Столовете за зрителите ще бъдат разположени на разстояние 1,5 – до 2 метра един от друг.
От администрацията призовават гражданите да се съобразяват с указанията на служителите, които отговарят за организацията и провеждането на концерта, и да спазват въведените правила в извънредната епидемична обстановка.
Напомняме, че юбилейният концерт на Градския духов оркестър е посветен на 50-годишнината от основаването на състава. В програмата шуменските музиканти са подготвили маршове, филмови и популярни творби, народна музика и хора. Гост-солист е обоистът Ивайло Данаилов от Представителния духов оркестър на Военноморските сили. С две изпълнения в концерта ще участва и смесеният хор „Проф. Венета Вичева“, чийто диригент е също Христо Атанасов. 
Инфо Шумен 
 
 


Прочетете също
Top