Шумен  9 °CНеделя, 26- ти Март
USD  1.82022 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът награди с екипи баскетболисти и мажоретки

Кметът награди с екипи баскетболисти и мажоретки Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Кетът на Шумен Любомир Христов покани мажоретките от СК "Ритмик", фаворити на Националния фестивал и баскетболстите от отбора на ПМГ "Нанчо Попович", които станаха шампиони на първенството за юноши. Наградите те спечелиха през уикенда, затова градоначалникът обяви, че това е бил най-големият подарък за шуменци на празника на града. "Обичам спорта и се радвам за успехите ви. Искам да изкажа моята благодарност и на колегите от общината за постигнатите резултати", каза градоначалникът и обеща нови екипи на момчетата от баскетболния тим, а на можоретките аксесоари, каквито са им нужни за представяне в различните дисциплини.
Градоначалникът поиска да си свери часовника с младежите и ги попита за тяхното мнение "Имаше ли нужда Шумен от "Арена Шумен"?". "Излишен въпрос!", отвърнаха му спортисти и треньори.

Кметът обяви, че и след изграждането на многофункционалната зала, общината продължава да е длъжник на спорта. На дневен ред е ремонтът на зала "Плиска". Очакванията са скоро да започне изграждане и на нов стадион на мястото на настоящия. "Можем да върнем младите, когато има условия за работа и спорт", каза Христов и подчерта, че в Индустриалния парк вече има 20 инвеститори.
На финала градоначалникът се снима с успелите момичета и момчета, и нарочно отделно с баскетболистите. Кадрото ще прати на образователния министър Вълчев, за да му докаже, че не напразно е отпуснал средства за игрище в математическата гимназия.
 
 


Прочетете също
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Шумен 23.03.2023 г. 16:50:51 ч.
Промяна в движението
Top