Шумен  1 °CВторник, 12- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът на Върбица: Задължаващо е да получиш доверие и да го оправдаеш

Кметът на Върбица: Задължаващо е да получиш доверие и да го оправдаеш Източник: Община Върбица

Област

Кметът на Върбица инж. Мердин Байрям официално откри традиционния есенен панаир в града. Празникът започна с шествие ,в което взеха участие много граждани. А в първите  редици бяха градоначалникът, неговият екип, председателят на Общинския съвет, общински съветници, кметове на населени места. Присъединиха се деца от детски градини, ученици, служители от държавни институции, медицински специалисти. Както и читалищни дейци.  Мажоретен състав на спортен клуб “Ритмика” гр. Шумен внесе допълнителен цвят по време на шествието, а гостите на града  и жители се  радваха на красивите им хармонични изпълнения.
Откровена равносметка на управлението през годините на мандата направи кметът инж. Мердин Байрям пред хилядна аудитория. „Ние сме едно обединение в многообразието. Можем да бъдем силни само тогава, когато културните, етническите и религиозните различия на нашите граждани биват гарантирани. Това е нашата философия и аз в годините винаги съм се стремял да не изляза от тази рамки“, заяви градоначалникът. Според него никога общинска администрация не е спирала да работи в „Посоки, касаещи развитието на Общината“. Постиженията през изминалите години са много, а фактите са пред вашите очи, категоричен бе той и оцени високо волята и желанието  на общинските служители да решават проблемите на хората от всякакво естество.  По думите му успехите не са въпрос на късмет, а плод на усилена работа.

Инж. Байрям сподели, че постигнатото в никакъв случай не изпълва със самодоволство. Дава основание за по-високо гражданско самочувствие. „Да изпълняваме амбициозни проекти с цел просперитет в община Върбица“, каза кметът. Той бе категоричен , че никога няма да разочарова съгражданите си, тъй като има още много идеи за добруването на хората. Но има и волята и нужния заряд да превърне обещанията, които дава в действителност. По думите му е задължаващо да поискаш доверие, да го получиш и да го оправдаеш.
„Народът ми е повярвал и аз вярвам на моя народ“, отбеляза градоначалникът.  И посочи мотото „Правим и строим невъзможното за Върбица“.
 Бяха прочетени и Поздравителни писма до община Върбица от Националното сдружение на общините в Република България и Асоциацията на българските градове и региони. Пищна заря озари небето над града в чест на празника.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top