Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметът на Шумен поздрави Мартин Сурилов и Здравко Здравков

Кметът на Шумен поздрави Мартин Сурилов и Здравко Здравков

Шумен

Любомир Христов се срещна с победителите в рали „България“. Шуменският екипаж – пилотът Мартин Сурилов и навигаторът Здравко Здравков се класираха на първо място в най-голямото автомобилно състезание у нас. През август двамата спечелиха и домакинския старт на рали „Стари столици“ в Шумен, а в началото на сезона завършиха на второ място в рали „Твърдица“. Така на практика, според спортните коментатори, двамата си осигуриха титлата от националния рали шампионат за 2023 година.
„Това е наистина голямо постижение. Вашият успех е успех и за Шумен, защото продължава най-добрите традиции на този спорт в нашия град.  Ценим труда и упоритостта, с които постигнахте тези резултати,“ каза кметът по време на срещата с шуменските състезатели.
Кметът Любомир Христов подари на Мартин Сурилов и на Здравко Здравков сувенир с един от символите на Шумен. Двамата получиха плакети с изображение на Мадарския конник и ваучер за 1000 лева.
Мартин Сурилов сподели, че е много щастлив от победата. „Въпреки че за автомобилните състезатели в България е много трудно, винаги съм искал да го направя точно така, професионално – и като подготовка, и като резултат, както го правят по света“, каза Сурилов.
По думите на Здравко Здравков, това е най-големият техен успех. „И преди сме печелили, но това е резултатът, който сме чакали вече почти 20 години и наистина много се радваме, че успяхме да го постигнем“, сподели навигаторът на екипажа Здравко Здравков.
Кметът ги поздрави още веднъж за победата. Той им пожела да са здрави преди всичко, да имат по-малко аварии и да бъдат истински удовлетворени от постигнатото.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top