Шумен  18 °CСъбота, 6- ти Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кметове се жалват от пътни неуредици на полицията

Кметове се жалват от пътни неуредици на полицията Източник: Снимка ОД на МВР-Шумен

Област

Мобилни екипи от шуменската полиция влязоха в пет населени места през седмицата - Векилски, Пет могили, Лиси връх, Красен дол и Каравелово и на повечето места им поставиха пътни, вместо криминални проблеми, за разрешаване. В групите влизат полицаи от охранителна, криминална и икономическа полиция, а целта е да предотвратяват престъпления, да се контролира и спазването на Закона за движение по пътищата.
Кметският наместник на село Векилски споделил, че по мръкнало се вихри незаконна сеч в държавния горски фонд. Освен това, настоявал за "легнал полицай", като ограничител на скоростта. В голямото село Пет могили нямали проблеми нито с обществения ред, нито с престъпността. Кметът на село Каравелово обаче, настоявал за две пешеходни пътеки. Едната пред автобусната спирка, където всеки ден учениците се качват и слизат от училищен автобус. Пред детската градина, която се посещава от деца от 2 населени места, също е необходима зебра, обяснил той. В село Лиси връх споделили, че нямат редовен обществен транспорт, което няма как да се реши от униформените.

По време на селските визити мобилните групи за пореден път заострили вниманието към телефонните измами, както и към недопускане в имотите на непознати търговци на метали и животни, съобщават от ОДМВР-Шумен.
 
 


Прочетете също
Top