Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Катастрофа със загинал затвори "Диамант" /обновена/

Катастрофа със загинал затвори "Диамант" /обновена/ Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Два камиона, единият пълен с торове, другият с цимент се сблъскаха на пътен възел "Диаманат" призори към 04 часа в петък. Починал е водачът на тежкотоварния автомобил, превозвал цимент. Мъжът е от Варна, издъхнал е на място, научи Инфо Шумен. Той е на 37 години, оповестиха от полицията. Бил е зад волана на МАН с прикачено към него полурамарке и поради неспазване на необходимата дистанция се е ударил в движещия се пред него товарен автомобил "Волво".
По платното са разпиляни товари, щетите по колите са значителни.


Камионите са пътували един след друг в посока Варна-София, съобщават от полицията. Участъкът беше затворен. Пътуващите от Варна към София се пренасочват към алтернативен маршрут. Няма проблем за движещите се към Варна, движението се осъществява нормално. 

Огледът от оперативно-следствена група на мястото е приключил, съобщавата към 9 часа от полицията. Започва разчистване на мястото на пътната трагедия. Другият шофьор е на 63 години и е от София. Той се е отървал невредим по чудо от адския сблъсък. Тестван е за алкохол и наличие не е установено.
В 16,20 ч. от ОДМВР-Шумен съобщиха, че участъкът е почистен и обезопасен, а движението по магистрала "Хемус" е възстановено.
 
 


Прочетете също
Top