Шумен  1 °CПон, 11- ти Декември
USD  1.81819 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Кандидат-кметът Костов: В 40 проекта предлагам визия за модерно развитие на Шумен

Кандидат-кметът Костов: В 40 проекта предлагам визия за модерно развитие на Шумен Източник: Снимка: infoshumen.info

Избори

"Готвя се за тази кандидатура от година и половина и предлагам на жителите на община Шумен визия за модерно развитие на общината" - това обяви при откриването на предизборната си кампания кандидатът за трети кметски мандат Красимир Костов. Заяви, че кампанията му ще бъде подчинена на веруюто "Ние обичаме Шумен" и съгражданите му за пореден път ще се уверят в това. Вече са факт 40 проекта, с които да се промени животът в Шумен, а идеите за тях са не само негови, а и на 25 млади и будни шуменци. "Ще направим така, че младите хора да останат в Шумен и да се гордеят със своя град. След 4 г. общината ще бъде територия с изпреварващо социално-икономическо развитие", зарече се Костов пред пълна зала със симпатизанти, съпартийци и приятели в хотел "Шумен".

Програмата му за управление включва няколко приоритета:
Общинският бюджет да стане стабилен и постоянно нарастващ, достигащ с европейско финансиране до 100 000 000 лв. годишно.
Нарастващи високоинтелектуални инвестиции в Индустриалната зона на Шумен.
Намаляване цената на водата с 20% до 2023 г.
Реализиране на вече изготвени ВиК-проекти за кв."Макак" и селата Мараш, Мадара, Ивански и Друмево.
Намалена такса смет с 15% годишно в годините 2022 и 2023. Въвеждане на децентрализирано сметосъбиране по квартали.
През пролетта на 2020 г. ще бъдат факт три сондажа на Шуменското плато, за да се достигне до геотермалния резервоар под Шумен с температура на водата 91 градуса. А това ще доведе до откриване на минерално - лечебната индустрия в Шумен, нов вид топлоснабдяване по домовете и развитие на оранжерийното производство.

Развитие на градския и междуселищния транспорт с въвеждането на електромобили. Целта е всяко населено място в общината да има връзка с общинския център поне 2 пъти дневно.
Преобразяване на уличната и пътна мрежа в общината с 15 000 000 лв.
Благоустрояване на централната градска част от пл."Кристал" до хотел "Мадара" по спечелен европроект през 2015 г. Ремонт на Младежкия дом.
Последователно противодействие на корупцията във всички общински структури, за да остават повече парични средства в общината.
"Общината иска добър стопанин и ние с моя екип ще бъдем такива, защото виждаме проблемите ясно, четем много и предлагаме реални идеи" - обобщи Костов и призова всички, които се интересуват от развитието на Шумен, да заповядат в щаба му на ул."Любен Каравелов" 27 да го обсъждат заедно.

Костов представи и листата за общински съветници, в която са професионалисти, доказали се пред шуменци. А програмата, която искат да реализират, има пълната подкрепа на проф. Борислав Борисов, ректор на УНСС, проф. Иво Христов - писател, Боян Чуков - политолог, певицата Ваня Костова, която дойде специално за старта на кампанията, журналистът Валерия Велева, акад. Георги Марков, доц.Таня Буруджиева, спортните легенди Иван Иванов и Янко Русев.

"Учили са ме да бъда честен, работлив и да правя добро. Такъв съм бил през целия си живот и такъв ще продължавам да бъда", каза чистосърдечно Костов. "Ако моите идеи ви допадат, гласувайте за мен, за моя екип и за по-добрите дни на нашата община!" - призова кандидатът за трети мандат.

Кандидатурата на Красимир Костов е издигната от ПП "Български социалдемократи" и подкрепен от СПС "Защита", БНДС "Целокупна България" и ПП "Социалдемократи".  Почетният председател на социалдемократите Георги Анастасов обяви, че ако присъстващите шуменци искат да има социална сигурност и да живеят демократично, трябва да убедят останалата част от града, без разлика на пол, религия и възраст, да изберат отново Костов. Художникът Юсуф Мустафов от листата на Костов го изненада приятно с дар - портрет на шуменеца Янко Сакъзов. 

Пресцентър на ПП "Български социалдемократи"
 
 


Прочетете също
Top