Шумен  32 °CЧетв, 21- ви Септ.
USD  1.80961 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Изнасилена от баща си предяви 20 000 лв. граждански иск

Изнасилена от баща си предяви 20 000 лв. граждански иск Източник: Снимка: infoshumen.info

Шумен

Момиче, което близо година било подложено на с*ксуални гаври от родния си баща, предяви 20 000 лв. иск към родителя си за претърпяното страдание и унижения. Районният съд в Шумен прие гражданския иск и предстои да се произнесе по него, когато реши съдбата на извършителя Бейхан Османов/50г./ от село Черноглавци. Следващо заседание е насрочено за 17 април. По време на първото разпоредително заседание тази седмица обвиняемият поиска разглеждане на делото срещу него по общия ред. Той не признава вина.
Според обвинителния акт таткото е извършвал блудства с дъщеря си през периода от август 2017 г. до 24 май 2018 г. На последната дата двамата пасяли крави на поляна край селото, бащата се нахвърлил брутално върху слабичкото момиче и издевателствал жестоко. На молбите на дъщеря си да спре, отвърнал, че ще й купи златен пръстен и я зарекъл да не казва на никого за случилото се. Чашата преляла и седмица по-късно жертвата разказала за бащините злодейства на сестра си, която била омъжена в съседно село. Тя подала сигнал на телефон 112 и така се стигнало до ареста.
Известно е, че момичето страда от психозаболяване и до 2017 г. било в семеен център в Шумен. След това възрастта й не позволявала да остане повече там, върнала се на село и гаврите на подпийналия родител започнали през вечер. През 2011 г. Бейхан е бил съден за блудство с другата си дъщеря, вече е реабилитиран. Семейството има 6 деца. Братята на двете момичета са били отгледани от приемни семейства.
 
 


Прочетете също
Top