Шумен  10 °CНеделя, 24- ти Окт.
USD  1.68171 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Изложба на Пламен Петков

Изложба на Пламен Петков Източник: Община Шумен

Култура

40 нови свои творби ще представи художникът Пламен Петков на 13 октомври (сряда) от 17.30 часа в Художествената галерия „Елена Карамихайлова“ в Шумен. Изложбата е посветена на 40 години творческа дейност. Тя се реализира с финансовото съдействие на Общинския фонд „Култура“ след участие в конкурс и ще бъде експонирана в залите на галерията до 22 октомври.
Пламен Петков представя творби, свързани с обектите на неговото вдъхновение, с творческия процес и визуалното въздействие на изкуството. Той разработва своя уникална техника, в която съчетава метален релеф с живопис. По време на откриването ще бъде представен и изложбеният каталог, в който са включени и негови стихове, които изразяват отношението му към изкуството.
Изложбата ще бъде представена от проф. д-р Ростислава Тодорова – Енчева.
Пламен Петков завършва художественото си образование най-напред в София, след това учи във Велико Търново, а от 1980 г. живее и работи в Шумен. Участва във всички изяви на Дружеството на шуменските художници, в общите художествени изложби на СБХ и в международни биеналета. Има многобройни самостоятелни изложби в Шумен, София, Пловдив, Добрич. Организатор е на съвместни и колективни изложби в областта на живописта, графиката, рисунката, релефа и пластиката. От 2012 г. е творчески ръководител на Арт пленера в село Салманово.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 21.10.2021 г. 10:22:46 ч.
Шумен 21.10.2021 г. 10:22:46 ч.
Урок за прилепите
Top