Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Изключиха бивши червени функционери от БСП - Шумен

Изключиха бивши червени функционери от БСП - Шумен Източник: Инфо Шумен

Политика

От публикации, направени в софийски медии "Инфо Шумен" разбра, че на заседанието на Националния съвет на БСП, проведено на 20 януари /събота/ от партията е изключен бившият председател на БСП Шумен Веселин Пенчев.
Освен Пенчев други публични личности, които имат същата съдба, са Данаил Данчев - бивш общински съветник от БСП, понастощем съветник от коалиция "Левицата" и включен в групата съветници "Кауза Шумен", Лили Петрова и Евгения Михова - бивши общински съветници от БСП и неуспели кандадати за общински съветници от коалиция "Левицата". Изключен е и дългогодишният кмет на село Царев брод Стефан Живков, който успя да спечели нов мандат, но този път като кандидат на коалицията, водена от Мая Манолова. 
Изключени от БСП са и всички дурги членове на партията, които са участвали листата за съветници на "Левицата" и са били включени в списъците за застъпници и представители на същата коалиция.
За коментар по темата потърсихме дългогодишния председател на БСП Шумен г-н Николай Калев, който каза следното: 
"Решението на НС на БСП от 20 януари 2024 г. е правилно и справедливо. Съгласно Устава на партията всички членове на БСП, които се издигат за публични длъжности – народни представители, кметове и общински съветници от името на друга партия или като независими кандидати, се самоизключват от партията.
Жалко, че наши членове, увлечени от лични и групови интереси в проведените скоро местни избори, се кандидатираха от „Левицата”, загърбвайки своята партия. Още по- жалко е и за ония, които бяха подведени и се включиха като членове на СИК, застъпници и представители. Сред тях има стари членове на БСП - достойни хора, които постфактум съжаляват за своя избор." 
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top