Шумен  13 °CПон, 11- ти Ноември
USD  1.77142 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Изборите стартираха - гласуваме за евродепутати

Изборите стартираха - гласуваме за евродепутати Източник: Снимка: infoshumen.info

Област

В област Шумен изборите за Европейски парламент стартираха нормално, без нарушения, всички секции са били отворени без забавяне. Това съобщиха от РИК-Шумен.
Изборният ден е от 07:00 ч. и ще продължи до 20:00 ч. Ако в крайния час пред секцията има гласоподаватели, времето за гласуване може да се удължи с час.
Участващите във вота за български евродепутати могат да избират между 13 партии, 8 коалиции и 6-ма кандидати, издигнати от инициативни комитети. Очаква се за един евродепутатски мандат да са необходими между 120 и 150 000 гласа.
Избирателите могат да отбележат и преференция в бюлетината. В бюлетината има и възможност "Не подкрепям никого".
В изборното помещение не се допускат въоръжени лица. Забранено е използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснемане начина на гласуване.
Сектор „Български документи за самоличност“ към ОД на МВР-Шумен ще работи от 8,30 до 19,30 часа. Служители ще оказват съдействие на български граждани, които искат да гласуват, но са изгубили, повредили или унищожили лични документи. Ще им бъдат издавани удостоверения за упражняване правото на глас. За нарушения, които възпрепятстват изборния процес, полицията е разкрила телефонна линия 02/982 22 32 и имейл izbor@mvr.bg.


Прочетете също
Top