Шумен  7 °CСъбота, 6- ти Март
USD  1.63832 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Избираме кметове на 4 общини и 9 села

Избираме кметове на 4 общини и 9 села Източник: Снимка: infoshumen.info

Избори

Изборният ден в област Шумен започна при нормална обстановка тази сутрин. Провеждаме втори тур на местните избори - кмет на община ще избират жителите на четири общините - Шумен, Нови пазар, Велики Преслав и Каспичан. Ще се гласува във всичките им населени места. Девет села също не успяха да решат на първи тур кой ще ги ръководи и там също кандидатите са на балотаж.
В община Шумен това са селата Дибич, Мадара и Ивански. В община Велики Преслав е само село Златар. В Каспичан - село Златна нива и Марково. В община Венец има балотаж за с. Буйновица, във Върбица за село Сушина, а в община Каолиново за най-голямото населено място Тодор Икономово.
Общо 117 502 са жителите на областта, които се очакват при урните в 208 избирателни секции, седем от тях подвижни.
В община Шумен право на глас имат 81 022 души, в община Нови пазар избирателите са 15 359 души, в община Велики Преслав са 11 876 души, а в община Каспичан – 6 698 души. Отпечатани са общо 137 300 броя бюлетини.
За реда и сигурността са ангажирани над 350 полицейски служители.  На разположение в ОДМВР- Шумен са 25 мобилни групи. Те ще работят по проверка на сигнали за постъпили нарушения на изборното законодателство.
В изборното помещение не се допускат въоръжени лица и такива, носещи предмети, опасни за живота и здравето на гражданите.  Забранява се използване на мобилни телефони, фотоапарати или друга възпроизвеждаща техника с цел заснимане начина на гласуване. Гражданите могат да подават сигнали, свързани с нарушения, които възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес на телефон 112, на  денонощната телефонна линия 02/982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg.
 
 


Прочетете също
Top