Шумен  13 °CПетък, 24- ти Май
USD  1.80194 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Иван Ганчев е новият областен лидер на БСП

Иван Ганчев е новият областен лидер на БСП

Политика

Бившият депутат Иван Ганчев е новият областен председател на БСП Шумен. Той бе номиниран и избран за високия партиен пост на заседание на Областния съвет в края на седмицата. Досегашният лидер Веселин Пенчев остава общински председател.
"След анализ на резултатите от последния вот в Шуменска област беше направено предложение от член на Областния съвет за номинирането ми. Множеството избори, които ни затрупаха дадоха възможност да направим и тази рокада в Областния съвет", заяви за Инфо Шумен новият лидер. Досегашният областен председател Веселин Пенчев запазва поста си общински председател, уточни той и благодари на предшественика си  . Неговият ресор остава община Шумен и местни избори.
Като приоритет Ганчев отбеляза успешното представяне на местния вот през есента. Според него, само сплотени, единни и с много труд БСП ще може да постигне добри резултати. Тепърва предстои обсъждането на кандидатурите на всяка една община в Шуменска област. "Вярвам, че с общи усилия ще върнем червения кмет в община Шумен", категоричен бе лидерът на социалистите .
Преди да бъде избран Иван Ганчев бе два мандата народен представител от БСП. Той е бивш председател на Общинския съвет в Нови пазар. На 34 години. Семеен. Юрист по образование.
„Искам да  използвам случая, за да честитя Деня на победата! Вечна слава на победоносната българска армия, която с цената на хиляди жертви даде своя безценен принос за мира и свободата!”, каза още Иван Ганчев.
Галина Ганева 
 
 


Прочетете също
Област 17.05.2024 г. 17:19:26 ч.
Top