Шумен  20 °CСряда, 19- ти Юни
USD  1.82532 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Ивайло Обретенов е кандидатът на „Възраждане“ за кмет на община Шумен

Ивайло Обретенов е кандидатът на „Възраждане“ за кмет на община Шумен Източник: ПП Възраждане

Политика

„Възраждане“ - Шумен е  първата политическа сила, която официално издигна свой кандидат за кмет на община Шумен. Това е бизнесменът Ивайло Обретенов, който беше представен на брифинг от депутата на партията за 30 -МИР Веселин Вешев.
„За мен е удоволствие да ви представя Ивайло Обретенов, кандидатът за кмет на Шумен от партия „Възраждане“, човек, който не е бил част от властта и досегашните схеми, които познавате в досегашното управление на града. Това е човек с чисто минало, чисти помисли и чисти намерения“, заяви депутатът Вешев при представянето на кандидата.
„Приех номинацията на партия Възраждане воден от силното желание да променим нашия град към по-добро, предоставяйки му по-добри перспективи. Някои от основните неща, които ще направим след като получим подкрепата на нашите съграждани е одит и пълна ревизия на досегашното управление на Община Шумен за последните два мандата, включително и на всички проекти, които са изпълнявани, за да видим къде всъщност са отишли парите, какво е направено с тях и в какво състояние заварваме общината. Едно от първите неща, които не търпят отлагане е подобряване на трафика на движение в града и най-вече повишаване на условията на безопасност. Кръговото кръстовище край „Практикер“ и „Кауфланд“, и не само то, трябва да отговаря на предписанията и изискванията посочени от експертите на Европейският център за транспортни политики, на които то в момента не отговаря, и най-странното е, че настоящото ръководство на община Шумен не прави нищо по въпроса“, заяви кандидатът за кмет на Община Шумен Ивайло Обретенов, като подробно изложи предизборната си програма насочена към ефективно решаване на проблемите с които ежедневно се сблъскват жителите на община Шумен.

По отношение на наслоявания с години проблем за водата Ивайло Обретенов посочи, че след анализ на състоянието на общината ще се търси възможност за излизане от Асоциацията по ВиК създаване на собствено ВиК дружество. В предизборната платформа беше засегнат и въпроса за проблемите на селата в общината.
„Не е допустимо жителите на населени места в Община Шумен да търсят начин как да се оправят и сами да намират транспорт, за да отидат на лекар в града, има ефективни начини за справяне с този проблем“, допълни той.
Структурата на партия „Възраждане“ – Шумен очаква успешно представяне на предстоящите местни избори и вкарването на минимум четирима представители в Общинския съвет.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top