Шумен  3 °CВторник, 28- ми Януари
USD  1.774 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Искат обезопасяване на бетонния колос в центъра

Искат обезопасяване на бетонния колос в центъра Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Проблемът за обезопасяване и прекъсване на достъпа към недостроената кула в центъра на Шумен до сградата на пощата отправя до кметското ръководство Бисерка Йовчева, общински съветник от групата "За Шумен". Питането й влиза на сесията на местните парламентаристи идния четвъртък. В него се казва, че "По сигнали на граждани до високата недостроена сграда в центъра на Шумен има достъп и в резултат на това са забелязани многократно деца и младежи, които се изкачват на върха на сградата". Йовчева уточнява, че лично е забелязвала групи от хора на върха на сградата и е сигнализирала за това на телефон 112. В социалните мрежи многокранто са публикувани снимки на младежи, изкачили се до върха на кулата.

"Имайки предвид, че сградата е недостроена, предполагам, че изкачването до върха й в никой случай не е безопасно. Известно е на всички, че любопитството и склонността към нестандартни изяви на младите хора в много случаи води до необмислени постъпки, които биха могли да имат злощастен край", коментира Йовчева. Тя пита какви мерки са взети за ограничаване на достъпа.
Кметът на Шумен Любомир Христов е подготвил и отговор по темата, в който се казва, че проблемът е поставян многократно от неговата администрация, полицията и пожарната към собственика на въпросната постройка /Vivacom б.а./. Последните писма от общинската администрация за вземане на мерки са от края на миналата година.
В отговора си кметът коментира и друг аспект на проблема - че подобни опасни сгради частна собственост в целия град, често се обезопасавят от собствениците им, а после огражденията се разрушават от недобросъвестни.
 


Прочетете също
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Фото 25.01.2020 г. 12:46:50 ч.
Шумен 26.01.2020 г. 14:00:43 ч.
Смърт след купон
Top