Шумен  16 °CПон, 27- ми Юни
USD  1.85845 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Инвестиция на ВиК – Шумен в довеждащ водопровод подобрява водоснабдяването на 3 квартала и 2 села

Инвестиция на ВиК – Шумен в довеждащ водопровод подобрява водоснабдяването на 3 квартала и 2 села Източник: ВиК - Шумен

Област

ВиК – Шумен завърши подмяната на част от съществуващ довеждащ водопровод с диаметър 630, стомана, намиращ се в непосредствена близост до помпена станция „Мадарски конник“ и до жп линията София – Варна, който водоснабдява селата Белокопитово, Панайот Волов и кварталите „Макак“, „7-ми километър“ и „Индустриален парк“ на гр. Шумен. Обектът е част от годишната инвестиционна програма на дружеството.
„Подмененият участък беше силно корозирал, тръбата изтъняла и това беше причина за чести аварии. Аварийните ремонти, освен неудобствата за клиентите ни, бяха сложни, поради наличието на тройници по трасето“, каза Антон Стефанов, главен инженер на ВиК – Шумен. „Сега този рисков участък е подменен с тръба от съвременни материали, полиетилен, със същия диаметър, което гарантира по-добри експлоатационни характеристики и подобрява водоснабдяването на клиентите от населените места, които се захранват от този довеждащ водопровод“, добави инж. Стефанов.

Инвестиционната политика на ВиК – Шумен се базира на равнопоставеност на всички клиенти на дружеството и е насочена към подобряване на водоснабдяването не само на градовете, но и на селата и малките населени места. Въз основа на този принцип е разработена инвестиционната програма на ВиК – Шумен за 2022 г., като в нея са заложени мерки за подобряване на водоснабдяването на цялата област. Проектите от инвестиционната програма се изпълняват паралелно с проекта за реконструкция на довеждащите водопроводи по Оперативна програма „Околна среда“ 2014 – 2020 г. и канализацията на гр. Шумен.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top