Шумен  15 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Инфо коментар: СЕДМИЦАТА - имаме кмет, вода, чакаме зимата

Инфо коментар: СЕДМИЦАТА - имаме кмет, вода, чакаме зимата Източник: Снимки: infoshumen.info

Шумен

Най-после застудя, дори се появиха първи снежинки. За да ни замирише на зима и на Коледа. Както винаги по това време, всичко е наред с борбата със снега. В община Шумен са готови 18 снегорина, 18 багера, 9 мултифункционални машини с гребло и пясъкоразпръсквач, 4 големи камиона, има и 700 тона сол и хора с големи лопати, рапортуваха избраните фирми. Не е ясно колко ще струва снегопочистването, но винаги помага да се молим за мека зима.

Съдът постанови, че Любомир Христов е законно избран за кмет на Шумен. БСП трябва да преглътне загубата със 77 гласа, спомняйки си как преди 12 години спечели с 52 гласа. Няма промяна и при мандатите в Общинския съвет. Изборът на зам.-председател и комисии обаче не му предвещава лесна работа, защото групите съветници взеха да се цепят още преди да има какво да делят.

Водата в яз. "Тича" спадна до 177 млн. кубически метра. Това прави 54% от неговия обем, който по документи е 312 млн. кубика. По документи, защото язовирът не е почистван от създаването си и наносите със сигурност са намалили значително реалната му вместимост. Вода ще има за 2 г., твърди шефът на "Напоителни системи". За един месец обаче са източени 5,6 млн. кубически метра. А това значи, че за година ще бъдат изразходвани над 66 млн. кубически метра, тоест е много вероятно догодина по това време водата в язовира да бъде на и дори под санитарния минимум. И тогава в новинарските емисии Перник може да бъде заместен от Шумен. Както настоящият директор на "ВиК"-Шумен ще заеме съвсем скоро същия пост, но в Перник. Последното говори, че банката "кадри" във водния сектор на управляващите е много къса - тоест от едно лице.
27 433-ма туристи са посетили Паметник "Създатели на българската държава" от началото на 2019-та, в която той навърши 38 години, но те бяха недостатъчни, за да се изясни неговия статут. Поради тази причина, конят на хан Аспарух още е с пластмасова протеза, заменила преди години падналия каменен крак. Това се случи една съботна сутрин, та нямаше пострадали. Дано гледащите в страни държавни чиновници не се размърдат по поръка на премиера, защото това обикновено се случва след трагични събития. А вие имайте едно на ум, когато го посещавате.
Така седмицата заложи това, което ще се случва през следващите: 4 месеца - ловене на снежинки във въздуха, 1 година - воден режим, 4 години - кметуване на Любомир Христов и работа на новия състав на Общинския съвет.
Милен Маринов
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top