Шумен  11 °CСъбота, 5- ти Декември
USD  1.60855 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

„Импрегто” пусна на пазара нов продукт

„Импрегто” пусна на пазара нов продукт Източник: Импрегто

Шумен

Вентилируемата фасада от ромбоидни дъски е продукт създаден от „Импрегто” по задание на клиент. Целта на фасадата е да финализира визията на обекта и едновременно с това да не задържа влага под облицованите стени.

За монтажа на вентилируемата фасада се изработва вертикална дървена скара от дъски или греди с широчина не по-малка от 40 – 45 мм. Скарата се монтира директно върху паропропусклива мембрана (препоръчително в черен цвят) с гъстота на вертикалите 500 – 600 мм.
На гърба на ромбоидната дъска се отбелязва центърът на всяка вертикала (може да се изработи шаблон). Към всяка ромбоидна дъска се прикрепя планка (специално разработена от „Импрегто” за продукта) с два винта на разстояние съобразно гъстотата на скарата.

Позицията на планката (лява или дясна спрямо отбелязания център) се редува за всеки следващ ред, като горната планка се подпъхва под дъската на долния ред. Всяка планка има дистанционер, който гарантира равна отдалеченост (фуга) между дъските. Монтираната дъска се фиксира към скарата с трети винт. Размерите на дъските са -  дължина 4 000 мм., широчина 95 мм., височина 22 мм. Използваният материал може да бъде Сибирска лиственица, Бял бор или Смърч.

След импрегнация и просушаване, дъските се омасляват с безцветно ленено масло. Като последен слой е възможно е да се нанесе лак, боя за дърво, байц (с различни цветове) и натурално ленено масло, ленено масло (с различни цветове), вакса и др.
Ромбоидните дъски могат да се използват освен за външна вентилируема фасада и за вътрешни дизайнерски решения – облицовка на стени, декорация, леки прегради и др.

Могат да се използват като елементи за огради, както напречно, така и надлъжно разположени с различно отстояние между дъските, както и за леки противоветрени прегради на двора.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top