Шумен  23 °CСряда, 10- ти Август
USD  1.91111 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Глупост! Обирджия на магазин разпитва полицаи и се издаде

Глупост! Обирджия на магазин разпитва полицаи и се издаде Източник: Снимка ОД на МВР-Шумен

Област

Полицейски служители от Районното управление във Велики Преслав установиха и задържаха крадец на 500 лв. от смесен магазин във върбишкото село Иваново часове след взлома. 19-годишният извършител  сам отишъл при полицаите, извикани след кражбата, за да разпитва какво ги е довело в селото и притесненото му поведение го издало. 
Че е обран селският магазин станало ясно на 10 май сутринта, когато собствениците отишли да го отварят. Касата зеела отворена и липсвали парите. При извършения оглед униформените установили, че апашът е проникнал в търговския обект след като взломил решетка на прозорец.
След няколко часа на ул. „Коста Шапков“  в селото за проверка бил спрян водач на мотопед без поставени табели. Изяснено било, че не е регистриран по надлежния ред, за което било образувано досъдебно производство.
По време на проверката обаче, 19-годишен местен жител отишъл при униформените и започнал притеснено да ги разпитва защо има толкова много полиция в селото и какво търсят. Кварталният полицай провел беседа с  Х.А. Така от дума на дума тоийнейджърът се издал, че знае за кражбата.Малко след това признал, че лично той откраднал парите от магазина. Завел униформените в дома си и им предал доброволно още непохарчените 500 лева. Те са възстановени на собствениците.
 
 


Прочетете също
Top