Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ГЕРБ в Шумен и Смядово без изненади за кметове

ГЕРБ в Шумен и Смядово без изненади за кметове Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Общинските структури на ГЕРБ в Шумен и Смядово застават единодушно зад досегашните градоначалници за кандидат-кметове наесен - Любомир Христов и Иванка Петрова. Тази организационна сплотеност стана ясна след провеждане на номинационните събрания в четвъртък вечерта в двата града.
Над 120 делегати от ГЕРБ-Шумен са издигнали единствено кандидатурата на Любомир Христов за кметската надпревара на 27 октомври. Дебатите били най-вече около 46-те номинирани за общински съветници. Сред тях са професионалисти от всички сфери, не липсват и творци - художници и артисти. От тях Изпълнителната комисия на ГЕРБ ще избере 41. Коментирани са и имена на кандидат-кметове за селата от община Шумен, но от ГЕРБ не ги оповестяват официално засега.
Събранието на ГЕРБ в Смядово било също единодушно за трети мандат да застанат зад Петрова.
В петък вечерта заседава структурата в Никола Козлево, в събота в Каолиново, в понеделник във Велики Преслав, а в сряда в Хитрино. На 3 август решават във Върбица, на 5 август в Каспичан, а на 8-ми във Венец. До 10 август Изпълнителната комисия на ГЕРБ трябва да има протоколите от всички номинационни събрания.
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top