Шумен  17 °CПон, 27- ми Май
USD  1.80377 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Георги Георгиев е кандидатът на БСП за кмет на Нови пазар

Георги Георгиев е кандидатът на БСП за кмет на Нови пазар Източник: Снимка: infoshumen.info

Политика

Георги Георгиев е кандидатът за кмет, одобрен от общинската конференция на БСП за кандидат-градоначалник на Нови пазар, научи Инфо Шумен. 81 присъствали на градски партиен форум тази вечер, с таен вот, са направили избора измежду две достойни номинации. Така младият Георгиев става първият обявен кандидат-кмет в областта. Окончателното му утвърждаване за участие в кметската надпревара на 27 октомври ще стане на заседание на Националния съвет на партията през септември.
Форумът в Нови пазар е заседавал 3 часа, след горещи дискусии и изслушвания се стигнало до гласуване за Георгиев и за бившия кмет инж. Васил Тонев /2007-2011/. Георги Георгиев е събрал доверието на 58 от присъствалите на конференцията, научи Инфо Шумен. За Тонев са гласували 23-ма.
Георги Сашев Георгиев е на 28 г. Познат е на новопазарци. Той е председател на групата общински съветници на БСП в местния парламент на Нови пазар. Оглавява и младежката организация на партията в града. Завършил е Търговска гимназия – Варна, а след това „Мениджмънт“ в Международния факултет на Шефилдския университет в Солун, Гърция. Там завършва и магистърска програма със специалност „Маркетинг, реклама и PR“. Има и магистърска степен от Аграрния университет в Пловдив със специалност „Растителна защита“. От 2010 г. работи в сферата на земеделието и търговията, управител на търговска фирма.

Той е член на БСП от 2013 г. Бил е кандидат за народен представител от БСП през 2014 г. На следващите парламентарни избори през 2017 г. Георгиев е втори в листата на БСП за област Шумен и събира най-голям преференциален вот от всички кандидати, като малко не му достига да стане депутат. Семеен и вече щастлив баща.
 
 


Прочетете също
Шумен 24.05.2024 г. 14:15:58 ч.
Top