Шумен  17 °CСряда, 24- ти Април
USD  1.83027 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

ФК "Шумен 2007" с амбиция за добро класиране в Трета лига и дългосрочна цел за професионалния футбол

ФК "Шумен 2007" с амбиция за добро класиране в Трета лига и дългосрочна цел за професионалния футбол Източник: infoshumen.info

Шумен

ФК „Шумен 2007“ е с амбиция за класиране в първата шестица преди старта на пролетния полусезон на Трета лига. Това обявиха на пресконференция днес от ръководството на клуба и треньора Александър Димов. В момента шуменския клуб е на 8-мо място във временното класиране с актив от 16 точки, - 2 по-малко от шестия, „Светкавица“ – Търговище.
В момента мъжкият отбор се намира в добро състояние, а за новия полусезон са привлечени три нови попълнения. Старши треньорът Александър Димов отказа на този етап да назове кои са те и обеща да стори това преди първия официален мач на отбора, който ще е през месец март. „Имаме потенциал и в децата, и юношите, които се подготвят в нашия клуб. Като цяло наблягаме на това ,че мъжкия отбор трябва да вдигне още малко нивото, затова и привлякохме още няколко футболисти, те трябва да са от полза на по-младите“, обърна внимание още Димов.
Иначе голямата цел на клуба в дългосрочен план е влизане в професионалния футбол, каза Ивайло Тошев, председател на УС на клуба. Гонейки тази цел, от ръководството работят за обединение, а трите основни фактора, които могат да изведат шуменския футбол от сегашното му незадоволително състояние са общинска администрация, бизнес и клуб. Проведени са редица срещи с представители на бизнеса, а и с общинското ръководство, в резултат на които финансова подкрепа към клуба вече оказват 19 от големите шуменски фирми и частни лица.
„Тази комуникация доведе до едно по-голямо разбиране“, подчерта Тошев. По думите му, за издръжката на един клуб от Втора лига са нужни около 180 000 – 200 000 лв., а към момента шуменския клуб не разполага с такава сума, но е обезпечен за този и началото на следващия сезон. „Следим за правилното отразяване и отчитане на парите. Имаме документи за всички разходи, които правим, а това допълнително донесе за възстановяване на доверието към футбола“, допълни още Ивайло Тошев.  Той каза още, че клубът продължава приоритетно да работи с млади футболисти от Шумен, които се стреми да развива, но разбира се с помощта и на няколко по-опитни състезатели.
„Иска ни се този клуб един ден да бъде така структуриран ,че да отговаря на големите отбори, но ние сме наясно, че това трябва да стане стъпка по стъпка и към момента го правим“, подчерта още Тошев. За сезон 2020/21 г. ФК „Шумен 2007“ ще търси и обезпечаване с четирима треньори, които да работят и с детско-юношеските формации.
„Приоритет е в близките 2 – 3 г. е да създадем един сплотен отбор, а после заедно с бизнеса и общината, дай Боже, да вземем решението и да се влеем в професионалния футбол, каквато е и голямата цел, защото ние смятаме, че мястото на Шумен е в професионалния футбол“, категоричен бе Тошев.
По време на пресконференцията бе обърнато внимание и на лошото състояние на материалната база в Шумен – стадион и игрища, които са собственост на Община Шумен. От клуба изразиха надежда, че показания през миналата година идеен проект за нов градски стадион ще стане факт и че общината ще обърне по-сериозно внимание върху състоянието на спортната база и нейната поддръжка.
До началото на полусезона в Трета лига ФК „Шумен 2007“ ще изиграе още няколко контролни срещи. Първата е тази събота в Търговище, срещу местния „Светкавица“.
Красимир Людмилов
 
 


Прочетете също
Top