Шумен  18 °CНеделя, 7- ми Юни
USD  1.72624 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Енергото: Може да разсрочите сметката за ток

Енергото: Може да разсрочите сметката за ток Източник: Снимка Инфо Шумен

Справочник

Ако сте затруднени да платите сметката си за електроенергия, можете да поискате допълнително разсрочване. Както Инфо Шумен писа, срокът за плащане на битовите сметки за клиентите на ЕНЕРГО-ПРО беше удължен с 10 дни заради въведеното извънредно положение.
В случай, че клиент на компанията среща затруднение да погаси задължението си за консумирана електроенергия в допълнително дадения период, той може да поиска разсрочване, съобщават от дружеството. За целта клиентите трябва да се свържат с компанията на телефон 0700 800 61 или да посетят някой от клиентските центрове. Всяко поискано разсрочване на сметка ще бъде разглеждано отделно и ЕНЕРГО-ПРО ще предложи индивидуална схема за изплащане на дължимите суми в зависимост от конкретния случай.
От въвеждането на извънредното положение електроразпределителното дружество в Североизточна България не е прекъсвало електрозахранването на битови клиенти за неплатени сметки, а стопанските клиенти бяха максимално облекчени със споразумения за разсрочване. За периода 13.03-09.04.2020 г. не са начислявани лихви за забава на стопански и битови абонати с просрочия.
ЕНЕРГО-ПРО призовава клиентите за редовно заплащане на сметките с цел гарантиране на стабилността на електроенергийната система и така нужната надеждност в настоящата криза за болници, обществени инстанции и въведената дистанционна работа и обучение. В тази връзка редовно се проверява захранването на болниците и се поддържа контакт с Министерство на енергетиката.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top