Шумен  3 °CСъбота, 22- ри Февруари
USD  1.81079 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Дърворезбарите на Ангел подредиха над 300 творби

Дърворезбарите на Ангел подредиха над 300 творби Източник: Снимка Инфо Шумен

Култура

Школата по дърворезба в Шумен навърши 15 години и отбеляза рождения си ден с изложба от над 300 творби. Уникатите са избрани много трудно сред повече от хиляда дърворезби, каза ръководителят на "училището за майстори" към Обединения детски комплекс Ангел Минчев. В петък вечерта възпитаниците му  и почитатели на изкуството препълниха залата на ХГ "Елена Карамихайлова".

"Щастлив съм, този миг чакам от години. След изложбата в Шумен сме поканени да гостуваме в Министерство на образованието на 21 февруари", каза учителят след като разряза тортата заедно с малки и големи майстори. Сред тях има и такива вече навършили 30 г., които са родители и още помнят уроците му. Най-малките пък, са второкласници.Повече от 500 деца е научил на дърворезба. Три дървопластики по централния бул."Славянски" са дело на неговите момичета и момчета.
Минчев е благодарен на ръководството на Детския комплекс и на Община Шумен, че са им предоставили възрожденската "Къща Бучевинови" и от три години могат да творят с още по-голям размах.
 Инфо Шумен
 


Прочетете също
Top