Шумен  10 °CНеделя, 24- ти Януари
USD  1.60868 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Двойно убийство за 1200 лв.

Двойно убийство за 1200 лв. Източник: Снимка: Инфо Шумен

Шумен

Двойното убийство - на жена, на 68 години и мъж, на 75 години, извършено във вила в местността „Под манастира” край Шумен в ранния следобед на 22 ноември, неделя е разкрито за 36 часа. Това съобщиха на съвместен брифинг директорът на ОД на МВР-Шумен ст. комисар Ялчън Расим, окръжният прокурор Маргарита Георгиева и прокурор Стефка Якимова, говорител на Апелативна прокуратура-Варна.
Извършителят е 21-годишният внук на двете жертви, криминално непроявен. Убиецът първо е закарал с кола дядо си до вилата, където го е умъртвил по особено жесток начин, а след това направил същото и с баба си. Оръдието на убийството е метална тръба, дълга 65 см., която той захвърлил в централната част на Шумен. Убиецът е откраднал 700 лв. от жилището на жертвите, а след това изтеглил и 500 лв. от банкова карта. След убийството той е пазарувал от няколко магазина.
21-годишното лице е направило пълни самопризнания и е привлечено като обвиняем. С постановление на прокурор от Окръжна прокуратура-Шумен му е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража” за срок до 72 часа.
Работата по документиране на престъплението продължава. Предстои да се изяснят причините за убийството, но има информация, че задържаното лице има хазартни наклонности. Ще се прави и ДНК анализ на кръвта по оръдието на убийството.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top