Шумен  13 °CПетък, 18- ти Окт.
USD  1.75995 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи youtube facebook twitter

Две изложби пред празника на университета

Две изложби пред празника на университета Източник: Снимка: Шуменски университет

Култура

Две изложби ще представят млади творци в понеделник в Шуменския университет "Еп.Константин Преславски". Експозициите се откриват в навечерието на патронния празник на ВУЗ-а 21 май.
Студенти от Националния университет за изкуства в Букурещ гостуват с изложбата "АЗбуки". Откриването е на 20 май от 11:30 часа в галерия "Университетска" в Корпус 2. Организатор на проявата е катедра "Визуални изкуства, теория и методика".
В същия ден ще бъде представена и годишната изложба-конкурс на студенти от специалността "Педагогика на обучението по изобразително изкуство". Ръководителят на катедрата проф. Валери Чакалов ще връчи наградите "Розалина Трутман" за постижения в областта на визуалното изкуство. Те се осигуряват за седми път с финансовата подкрепа на фамилия Трутман от Швейцария, която е почитател на творчеството на българските студенти и насърчава тяхното развитие.
Тържествата по повод патронния празник на университета са на 21 май от 10 часа. Тогава ще бъдат връчени Почетни звания и Наградата на ректора за постижения през изминалата година.
 
 


Прочетете също
Фото 17.10.2019 г. 11:07:25 ч.
Top