Шумен  15 °CВторник, 2- ри Юни
USD  1.75034 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Два спектакъла онлайн пуска театърът за празника си

Два спектакъла онлайн пуска театърът за празника си Източник: Снимка ДКТ "Васил Друмев"

Култура

Нестандартно, но находчиво, с две представления онлайн - за деца и за възрастни, Драматично-куклен театър „Васил Друмев“ Шумен ще отбележи тази година 27 март, Световен ден на театъра.
Първият спектакъл в петък ще бъде за децата. На страницата на театъра във Фейсбук, в 11 часа ще бъде публикуван линк към предварителен запис на постановката „Рошльо и комините“ от Кина Къдрева, режисьор Таня Евтимова.
От 19 часа в празничния ден е онлайн представлението за възрастните. Пак на страницата на театъра в социалната мрежа ще бъде публикуван линк, чрез който зрителите ще могат да гледат хитовото заглавие, носител на множество награди, „Нирвана“ от Константин Илиев, режисьор Максима Боева.
Постановката е отличена с награда за цялостен спектакъл, Награда за женска роля,  Награда за мъжка роля от Междунаронед фествила Друмеви театрални празници "Нова българска драма" Шумен 2018; Награда за режисура, Награда за сценография, Наградата за мъжка роля, Наградата за женска роля  от XXVIII Национален фестивал на малките театрални форми. Има номинации за „Икар” 2019 в категория „Дебют” на Максима Боева и Ирина Митева, и в категория „Сценография” на Борис Далчев.
Линковете към двата спектакъла ще бъдат активни в продължение на 12 часа. Броят на гледанията е неограничен.
"Приятно гледане! Бъдете с нас в празничния Световен ден на театъра 27 март! Очакваме ви на този уникален онлайн празник! Вие сте онези, чрез които театърът диша и живее. Бъдете здрави!", пожелават шуменските театрали.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
2 юни - Ден на Ботев
Top