Шумен  17 °CВторник, 2- ри Юни
USD  1.75947 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Два мотоклуба готови да помагат в извънредната ситуация

Два мотоклуба готови да помагат в извънредната ситуация Източник: Снимка Личен архив

Шумен

Два шуменски мотоклуба искат да бъдат полезни и да помагат на възрастни и самотни хора по време на извънредното положение, наложено срещу разпространение на COVID-19. Представители на МС The Night Riders и МС The Devils още не са открили мотосезона, но са готови да се отзоват на всеки сигнал. Имат мотори, коли, също и здрави крака, обясняват те. "Можем да бъдем като бързи мобилни групи", казва Герман Бучуков, който оглавява Дяволите. Част от неговите хора имат предпазни средства, ще си набавят и още. Някои са на работа, но вече са се организирали и са категорични, че ще си разпределят времето как да се отзовават при всяко повикване.
"Не го правим за евтина популярност, а от чувство на дълг", категорични са сплотените мотористи.
Инфо Шумен им предложи да се свържат на телефона, на който община Шумен и Български червен кръст набират доброволци. Заявката за помощ от мотоклубовете вече е направена, увери Калин Иванов. 50-те ентусиасти са на разположение да помагат.

Това не е първа съвместна изява на двата мотоклуба в Шумен. На Трети март те поднесоха цветя пред паметника на Панайот Волов и зарадваха шуменци с патриотично мотошествие по улиците на града.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
Шумен 02.06.2020 г. 15:46:16 ч.
2 юни - Ден на Ботев
Top