Шумен  12 °CСъбота, 30- ти Май
USD  1.75631 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Драев напусна комисия в полза на съветничка от БСП

Драев напусна комисия в полза на съветничка от БСП Източник: Снимка: Личен архив

Политика

Неочаквана и емоциална постъпка беляза днешната сесия на Общинския съвет в Шумен. Добромир Драев от Местна коалиция ДБГ се отказа от членство в комисията Младежки дейности и спорт, за да влезе в нея съветничката от БСП Лили Петрова. Както Инфо Шумен писа, тя не бе избрана в нито една постоянна комисия към ОбС и така се създаде прецедент местен парламентарист от този съвет да не участва. "Изключително много му благодаря", успя да каже видимо развълнувана Петрова.

Преди да се стигне до щастливата развръзка Драев направи изявление от трибуната - обясни, че това, което ще каже може да повлияе на цялата му политическа кариера, защото за него /и като кандидат за кмет, и за съветник б.а./ гласуват десни избиратели.
Драев първо обясни, че не е съгласен съветникът Венцислав Венков от БСП да не е член на Комисията по култура /бил е нейн председател в предходния мандат б.а./. Каза, че той е доайенът на тази сфера в Шумен, а гласът му олицетворявал Телевизия Шумен.

Не можел обаче, да помогне по никакъв начин това да се промени. На второ място, каза, че не е съгласен Лили Петрова да не е в никоя комисия, след като активно работи точно в сферата на младежта и има сърце за това. Така решил да се откаже от своето членство в Комисията по младежки дейности и спорт, за да го заеме Петрова. Съветниците гласуваха промените, а операция "Справедливост по Драев" завърши с аплодисменти.
Инфо Шумен
 
 


Прочетете също
Top