Шумен  26 °CСъбота, 20- ти Юли
USD  1.79599 EUR  1.95583
Търси Търси Социални мрежи facebook

Драев: Кандидатирам се за кмет, над 1500 души са моя мандат

Драев: Кандидатирам се за кмет, над 1500 души са моя мандат Източник: Снимки: infoshumen.info

Политика

Общинският съветник и председател на групата "За Шумен" в местния парламент Добромир Драев влиза в кметската надпревара, след като събра 1 424 подръжници на хартия и онлайн. Още 160 ще се добавят към тях, обяви днес пред журналисти окончателните резултати от подписката, която самият той стартира на 3 септември. По думите му тези над 1500 души са неговият мандат, те му дават увереността да участва в "сериозната надпревара за Шумен".
Чистосърдечно Драев заяви, че имал очаквания за 700-800 души подкрепа, бил се зарекъл, ако са между 1000 и 2000, да продължи напред. "Не ми е самоцел, не ми е най-голямата мечта да седна на един стол", обяви Драев, даже коментира, че някои из страната го смятали за престол. Идеята му е, ако бъде избран, да изпълни програма с 5 приоритета. Първият е Електронно управление и край на отпуските, за да си свършиш работата в общината. Вторият Шумен-зеленият град, за да сме в челните редици за добра среда, а не с квартали джунгли. Третият Шумен на младите, за да бъдат задържани те в града. Четвъртият Икономика на малките и добри условия за развитие на семейния бизнес, малките и средни предприятия, а петият, но не последен по важност, Чиста вода за Шумен.

Драев не членува в партия, но очаква да бъде подкрепен от 5 малки формации, които ще бъдат обявени след подписване на споразумение. Беше призовал, че очаква днес в залата на БТА всеки, който иска да го подкрепи.
Той ще бъде и водач на листата общински съветници от 41 кандидати.
Драев подчерта, че не подценява нито един известен до момента кандидат-кмет за Шумен. Всеки е сериозен опонент, коментира той.
 
 


Прочетете също
Top